Loading...

Fabricage van maskers voor ziekenhuizen

Onder leiding van Marc Deltenre (Zaakvoerder Delplex), werd een beschermmasker ontwikkeld bij Delplex (die hoofdzakelijk etalagesystemen voor etenswaren produceren).

Twee andere bedrijven uit de regio Charleroi, Deltenre & Co (Paul Willocx) en DHK (Thierry en Philippe Dubois), besloten om dit initiatief bij te treden om een snelle industrialisatie te realiseren van dit beschermmasker bestemd voor het medische corps en alle mensen die blootgesteld worden aan de verspreiding van het virus.

Donderdag 26 maart werd bij Delplex gestart met het snijden en thermovormen van het vizier in PETG van het merk HIPEX afkomstig van 3A Composites. Tegelijkertijd worden bij Deltenre & Co. de ondersteuningslipjes in polypropyleen versneden. Dit alles was mogelijk dankzij het reactievermogen van DHK, dat in een recordtijd van een paar dagen de aanvoer van de noodzakelijke materialen heeft geregeld.
De lopende eerste spoed-productie is bestemd voor de ziekenhuizen met daarna een verdere commercialisatie.

Deze fysieke bescherming is complementair aan de mondmaskers. Voor een medische certificatie was er niet voldoende tijd, maar spoedartsen uit de regio Charleroi hebben tijdens de ontwikkeling van het beschermmasker hun goedkeuring gegeven.